joi, 8 august 2013

Pericolele utilizării gelurilor antibacteriene de mana !! Atentie mamici!


Gelurile de curăţare antibacteriene de mână par a fi o idee bună atunci când te afli într-o situaţie când nu ai la îndemână apă şi săpun să-ţi clăteşti mâinile. Cu toate că aceste produse şi-au dovedit capacitatea de a ucide bacteriile, ele au, în acelaşi timp, o latură periculoasă. Descoperiţi mai jos, ce se ascunde în aceste presupuse produse „de curăţare”.
Triclosanul
Triclosanul este un ingredient adăugat în multe produse pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Se regăseşte în toate, începând de la săpunuri şi până la jucării şi chiar la îmbrăcăminte. De asemenea, triclosanul se adaugă în gelurile de curăţare a mâinilor împotriva bacteriilor.
Dacă aruncăm o privire asupra triclosanului, este un produs chimic destul de inutil.Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor nu a găsit nici măcar un beneficiu pentru sănătate al triclosanului. Chiar dacă ucide bacteriile, acesta poate contribui la transformarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Cu alte cuvinte, ajută la crearea de super-bacterii.
Aşadar, făceţi-vă un bine propriu şi fiţi foarte atenţi când cumpăraţi un gel antibacterian, alegeţi unul care nu conţine pe etichetă triclosan.
Parabenii
Multe geluri antibacteriene convenţionale sunt încărcate cu parabeni, substanţe chimice utilizate pentru a preveni dezvoltarea microbilor în produse. Se găsesc adesea în produsele de îngrijire personală care conţin apă, cum ar fi şamponul, balsamul, gelurile de corp, săpunuri şi, binînţeles, gelurile antibacteriene de mână.
Următoarea dată când veţi merge să cumpăraţi un gel antibacterian, fiţi atenţi la următorii patru parabeni:
- Etilparaben
- Butilparaben
– Metilparaben
– Propilparaben
Parfumul
Dacă dezinfectantul de mâini pe care îl cumpăraţi are parfum, cu certitudine el este încărcat cu substanţe chimice toxice. Deoarece reţeta unui parfum este considerată o informaţie confidenţială, companiile producătoate nu sunt obligate să dezvăluie ingredientele care alcătuiesc mirosurile produselor lor. Amestecurile de parfum au fost asociate cu alergii, dermatite, detresă respiratorie şi efecte potenţiale asupra sistemului de reproducere.

Rezistenţa bacteriană
Până acum am tot auzit despre existenţa super-bacteriilor. Produsele cum sunt dezinfectanţii de mână şi săpunurile antibacteriene duc la un risc crescut de a dezvolta bacterii rezistente la tratament. Anumite tulpini de bacterii devin rezistente la antibiotice, chiar şi la cele mai puternice. Cu toate acestea, mulţi oameni continuă să folosească dezinfectanţii de mână etichetaţi ca fiind „antibacterieni”.

Opţiuni mai bune
Amintiţi-vă că apa şi săpunul sunt cele mai bune opţiuni pentru a avea într-adevăr mâinile curate. Dar în momentul în care chiar nu există opţiunea de a folosi apa şi săpunul, alegeţi să folosiţi un gel antibacterian natural

Niciun comentariu: